Pileća ragu juha

Ragui, od fr. ragout, guste su juhe ili umaci od raznih vrsta mesa, gljiva, povrća… Mogu se jesti kao samostalno jelo ili kao dodatak tjestenini i krumpiru.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Pileća ragu juha

Sastojci

Priprema

  1. Piletinu i korjenasto povrće narežite na manje kocke.
  2. Na zagrijanom maslacu lagano popecite piletinu, a zatim pripremljeno povrće. Nakon toga dodajte cvjetaču narezanu na cvjetiće i grašak.
  3. Malo posolite, pobrašnite i zalijte vodom. Dodajte kokošju kocku i ostavite lagano kuhati.
  4. Šampinjone umiješajte u juhu.
  5. Dodajte crni papar i svježe naribani muškatni oraščić. Sasvim na kraju umiješajte žumanjak razmućeno u kiselom vrhnju i nasjeckani peršin.
  6. Po želji juhi dodajte malo limunova soka.

Posluživanje: Pileću ragu juhu poslužite uz prepečenac.

Savjet: Na isti način možete pripremiti ragu juhu od teletine.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma