Pileća ragu juha
- Recept by coolinarika.com -Ragui, od fr. ragout, guste su juhe ili umaci od raznih vrsta mesa, gljiva, povrća… Mogu se jesti kao samostalno jelo ili kao dodatak tjestenini i krumpiru.
Priprema
Piletinu i korjenasto povrće narežite na manje kocke. Na zagrijanom maslacu lagano popecite piletinu, a zatim pripremljeno povrće. Nakon toga dodajte cvjetaču narezanu na cvjetiće i grašak. Malo posolite, pobrašnite i zalijte vodom. Dodajte kokošju kocku i ostavite lagano kuhati. Šampinjone umiješajte u juhu. Dodajte crni papar i svježe naribani muškatni oraščić. Sasvim na kraju umiješajte žumanjak razmućeno u kiselom vrhnju i nasjeckani peršin. Po želji juhi dodajte malo limunova soka.
Posluživanje: Pileću ragu juhu poslužite uz prepečenac.
Savjet: Na isti način možete pripremiti ragu juhu od teletine.