Torta od tjestenine i tune s rajčicom

Tuna i rajčica odličan su par. A zapečemo li ih sa tjesteninom, i to još u obliku torte, postaju savršena kombinacija za brzi i fini ručak koji baš svi obožavaju.

  • 45 min
  • Jednostavno
Torta od tjestenine i tune s rajčicom

Sastojci

Priprema

  1. Na zagrijano maslinovo ulje dodajte sjeckanu rajčicu i pirjajte uz miješanje. Dodajte vino i nastavite pirjati da se tekućina reducira. Zatim umiješajte sadržaj limenke tune.
  2. Dodajte 700 ml vode i vrhnje, a zatim Fant mješavinu te miješajte povremeno dok umak ne zakuha.
  3. Tjesteninu stavite u okrugli kalup za torte, prethodno namazan maslacem i posut brašnom. Umakom prelijte tjesteninu, na vrh posložite ploške mozzarelle i pospite parmezanom.
  4. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 185 °C.

Posluživanje: Poslužite toplo sa salatom po želji.

Savjet: Prije posluživanja kratko pričekajte da se masa ohladi kako bi prilikom dizanja kalupa i rezanja kriške zadržale oblik.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja