Torta od tjestenine i tune s rajčicom
- Recept by coolinarika.com -Tuna i rajčica odličan su par. A zapečemo li ih sa tjesteninom, i to još u obliku torte, postaju savršena kombinacija za brzi i fini ručak koji baš svi obožavaju.
![Torta od tjestenine i tune s rajčicom](https://podravkaiovariations.azureedge.net/abb68ada-c089-11ec-9661-eaea39b3b83d/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Na zagrijano maslinovo ulje dodajte sjeckanu rajčicu i pirjajte uz miješanje. Dodajte vino i nastavite pirjati da se tekućina reducira. Zatim umiješajte sadržaj limenke tune. Dodajte 700 ml vode i vrhnje, a zatim Fant mješavinu te miješajte povremeno dok umak ne zakuha. Tjesteninu stavite u okrugli kalup za torte, prethodno namazan maslacem i posut brašnom. Umakom prelijte tjesteninu, na vrh posložite ploške mozzarelle i pospite parmezanom. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 185 °C.
Posluživanje: Poslužite toplo sa salatom po želji.
Savjet: Prije posluživanja kratko pričekajte da se masa ohladi kako bi prilikom dizanja kalupa i rezanja kriške zadržale oblik.