Losos u crvenom papru

Nutritivnu vrijednost lososa nije potrebo naglašavati, dovoljno je istaknuti njegov okus crvenim paprom, limunovim sokom i maslinovim uljem.

  • 25 min
  • Jednostavno
Losos u crvenom papru

Sastojci

Za marinadu:

Za prilog:

  • 250 g bulgura

Priprema

  1. Losos očistite, operite, posušite i posolite morskom soli.
  2. Zatim ga premažite senfom i maslinovim uljem, pokapajte limunovim sokom i ostavite 30 minuta u hladnjaku.
  3. Marinirani losos natrljajte zdrobljenim crvenim paprom i pecite sa svake strane oko 4 minute.
  4. Bulgur operite, ocijedite i kuhajte u blago posoljenoj vodi oko 10 minuta.

Posluživanje: Pečeni losos stavite na kuhani bulgur i poslužite sa zelenom salatom.

Savjet: Losos nemojte prepeći, pazite da vam meso ostane svijetlo i mekano. Losos možete marinirati i preko noći u hladnjaku.

Sarma

Najukusnije umotan poklon na stolu