Torta od kokosa s kremom od malina i stracciatella kremom

Iako je torta od kokosa s kremom od malina i stracciatella kremom visoka, bogata i slojevita i dalje nosi epitet ljetne torte. Riječ je o pravoj ljepotici za koju se treba malo potruditi kako biste dobili zvijezdu proslave. Zahvaljujemo blogerici Andrei Cukrov na ustupljenom receptu.

  • 120 min
  • Srednje zahtjevno
Torta od kokosa s kremom od malina i stracciatella kremom

Sastojci

Za biskvit:

Za kremu od malina:

  • 300 ml mlijeka
  • 1 Dolcela Puding malina
  • 70 g šećera
  • 4 žumanjka
  • 130 g maslaca
  • 2 žličice dehidriranih malina u prahu
  • 125 g svježih malina za nadijevanje torte

Za stracciatella kremu:

  • 300 ml mlijeka
  • 70 g šećera
  • 4 žumanjka
  • 130 g maslaca
  • 50 g sitno sjeckane čokolade za kuhanje

Za premazivanje torte:

  • 500 ml slatkog vrhnja za šlag
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 3 žličice dehidriranih malina u prahu

Priprema

  1. Za biskvit, bjelanjke stavite u zdjelu za miksanje i dodajte im prstohvat soli.Miješajte ih mikserom dok se ne zapjene pa dodajte šećer, vanilija šećer i limunov sok.Nastavite miješati da se sve pretvori u čvrst i sjajan snijeg.Zatim dodajte kokos, te brašno koje ste prije prosijali s praškom za pecivo.Ručno sve dobro izmiješajte.Ovako pripremljenu smjesu za biskvit razdijelite u tri mala kalupa promjera 18 cm koja ste obložili papirom za pečenje.
  2. Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, 25 minuta.Pečene biskvite izvadite iz pećnice i ostavite da se dobro ohlade.Kada se ohlade pažljivo ih izvadite iz kalupa pa ih prerežite na pola, po dužini, kako bi dobili 6 okruglih kora.
  3. Za kremu od malina, odmjerite 300 ml mlijeka pa mu oduzmite nekoliko žlica, a preostalo mlijeko zagrijavajte na laganoj vatri.
  4. Dolcela puding okus malina izmiješajte sa žumanjcima, šećerom i mlijekom koje ste odvojili.Kada mlijeko zakuha maknite ga s vatre pa, uz neprestano miješanje, dodajte rastopljeni puding.Vratite sve na vatru i kuhajte miješajući dok krema ne postane dosta gusta i teška za miješanje.Kremu maknite s vatre, prebacite je u zdjelu, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se dobro ohladi.
  5. Maslac sobne temperature dobro izmiješajte mikserom da postane pjenast i podatan.Dodavajte sada žlicu po žlicu ohlađene puding kreme maslacu i cijelo vrijeme sve miješajte kako bi se sastojci dobro povezali.Kada dodate svu kremu dodajte i dehidrirane maline u prahu i nastavite sve miješati još nekoliko minuta kako bi dobili glatku i podatnu kremu.
  6. Stavite prvu koru na pladanj za posluživanje i prelijte je žlicom kokosovog mlijeka. Premažite je trećinom kreme od malina i na nju rasporedite dio svježih malina.Preklopite sve drugom korom pa i nju prelijte kokosovim mlijekom i premažite polovicom straccitella kreme.
  7. Za stracciatella kremu, odmjerite 300 ml mlijeka pa mu oduzmite nekoliko žlica, a preostalo mlijeko zagrijavajte na laganoj vatri.Dolcela puding od vanilije izmiješajte sa žumanjcima, šećerom i mlijekom koje ste odvojili.Kada mlijeko zakuha maknite ga s vatre pa, uz neprestano miješanje, dodajte rastopljeni puding.Vratite sve na vatru i kuhajte miješajući, oko desetak minuta, dok krema ne postane dosta gusta i teška za miješanje.Kremu maknite s vatre, prebacite je u zdjelu, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se dobro ohladi.
  8. Maslac sobne temperature dobro izmiješajte mikserom da postane pjenast i podatan.Dodavajte sada žlicu po žlicu ohlađene puding kreme maslacu i cijelo vrijeme sve miješajte kako bi se sastojci dobro povezali.Kada dodate svu kremu dodajte i nasjeckanu čokoladu pa nastavite miješati još nekoliko minuta kako bi dobili glatku i podatnu kremu.
  9. Preklopite trećom korom pa ponovite postupak prelijevanja kokosovim mlijekom i premazivanjem s obje kreme. Naizmjence onom od malina i stracciatellom.Preklopite sve posljednjom korom, zagladite kreme ukoliko je potrebno pa tortu omotajte prozirnom folijom i odložite u zamrzivač na pola sata kako bi se sve dobro stisnulo.
  10. Za premazivanje torte, vrhnje za šlag pomiješajte sa šećerom u prahu i mikserom ga izradite u mekani šlag.Dodajte dehidrirane maline u prahu i nastavite miksati dok se sve ne pretvori u čvrsti šlag.
  11. Ohlađenu tortu premažite šlagom koji ste obojili dehidriranim malinama u prahu i ukrasite je po želji.

Posluživanje: Do posluživanja tortu čuvajte u hladnjaku. 

Savjet: Biskvite za ovu tortu možete napraviti i do tri dana ranije. Kada se ohlade omotajte ih folijom i čuvajte u hladnjaku, a kreme za nadijevanje torte možete skuhati i dan ranije. 

ADIO ADITIVI!

Poznata jela bez nepoznatih sastojaka