Mini tortice s kestenima i čokoladom

Kombinacija najdraže jesenske namirnice i omiljene svakodnevne poslastice rezultirala je sočnim i aromatičnim torticama s kremom od kestena i čokolade, jer upravo ovaj spoj mnogi smatraju parom iz snova. 

  • 60 min
  • Jednostavno
Mini tortice s kestenima i čokoladom

Sastojci

Za biskvit:

Za kremu od čokolade:

Za kremu od kestena:

  • 375 g nezaslađenog kesten pirea
  • 180 g omekšalog maslaca
  • 90 g šećera u prahu

Za čokoladnu glazuru:

  • 100 g tamne čokolade
  • 30 g maslaca

Priprema

  1. Kalup dimenzija 25x35 cm obložite papirom za pečenje, a pećnicu zagrijte na 180°C.Jaja i oba šećera miksajte da smjesa postane pjenasta i bljeđa.
  2. Dodajte ulje i kiselo vrhnje pa sve zajedno izmiješajte. U smjesu prosijte mješavinu brašna, kakaa i praška za pecivo pa kratko izmiješajte pjenjačom.
  3. Pripremljenu smjesu izlijte u kalup i pecite oko 20 minuta, odnosno dok čačkalica koju ubodete u kolač ne izađe čista. Ohladite.
  4. Puding skuhajte prema uputama na pakiranju. Prekrijte ga prozirnom folijom i ohladite.
  5. Maslac dobro izradite mikserom da postane kremast, a nakon toga u njega umiješajte ohlađeni puding.
  6. Za kremu od kestena, maslac i šećer u prahu izmiksajte da postanu kremasti, dodajte kesten pire pa opet izmiksajte.
  7. Iz pripremljenog, ohlađenog biskvita izrežite šest krugova. Na svaki, pomoću slastičarske vrećice, nanesite prvo čokoladnu pa kesten kremu, a zatim ohladite. Ovo će biti lakše ako imate kalupe za mini tortice ili koristite acetatnu foliju.

Posluživanje: Ohlađene tortice prelijte glazurom od otopljene čokolade s maslacem i ukrasite po želji. Poslužite ohlađeno.

Savjet: Ovaj recept možete pripremiti i u klasičnom četvrtastom kalupu i rezati kocke ili ploške. 

Hrvatsko podneblje

Domaće je domaće