Male orehnjače

Orehnjača će nas opojnim mirisom i punoćom okusa vratiti u dane kad su taj fini tradicionalni kolač pripremale naše bake. Pripremite i vi male orehnjače s nadjevom od oraha i iznenadite svoju obitelj u predbožićno vrijeme.

  • 100 min
  • Složeno
Male orehnjače

Sastojci

Za tijesto

Za nadjev

Priprema

  1. Pomiješajte brašno sa sadržajem vrećice instant kvasca. Dodajte šećer, vanilin šećer, ulje, razmućeno jaje i žumanjak.
  2. Dodajte toplo mlijeko i umijesite glatko tijesto. Ostavite ga na toplom mjestu da udvostruči volumen.
  3. Za to vrijeme mljevene orahe, šećer i vanilin šećer prelijte kipućim mlijekom, izmiješajte i ohladite.
  4. Tijesto podijelite na četiri dijela. Svaki komad tijesta razvaljajte, premažite četvrtinom količine nadjeva, savijte i stavite na uljem namazan pleh. Pokriveno ostavite 15 minuta.
  5. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C 35 do 40 minuta.

Posluživanje: Ohlađenu orehnjaču narežite, pa pospite šećerom u prahu.

Savjet: U nadjevu pola količine šećera možete zamijeniti medom.

Krumpir

Namirnica iz podzemlja za ovozemaljske užitke