Tekuće rapsodije

Nema muke, a svako jelo ide “od ruke”

Piletina u umaku od gljiva i vina

Dok god u hladnjaku imate temeljac znači da ste na pola puta do izvrsno pripremljenog jela. Piletina u umaku od gljiva i vina vrlo je jednostavan recept za pripremu, a sve male tajne koje sadrži otkrili smo u koracima recepta. Temeljac je naravno neizostavan.

  • 50 min
  • Jednostavno
Piletina u umaku od gljiva i vina

Sastojci

Priprema

  1. Brašno, sol, papar i češnjak u granulama pomiješajte.
  2. Pileće filee narežite na medaljone, uvaljajte ih u mješavinu brašna, a zatim višak brašna otresite.
  3. U velikoj tavi zagrijte 1 žlicu maslaca i maslinovo ulje.
  4. Obloženu piletinu stavite u tavu i pecite dok dobro ne porumeni, oko 5 minuta sa svake strane.
  5. Pečenu piletinu izvadite na tanjur i poklopite da ostane topla.
  6. U tavu dodajte preostali maslac i gljive narezane na deblje ploške pa pirjajte da gljive otpuste svu vodu. Dodajte luk narezan na ploške i popecite ga da omekša.
  7. Zatim dodajte nasjeckani češnjak, kratko popecite, ulijte vino i ostružite dno da se deglazira. Dodajte majčinu dušicu, temeljac, senf i vrhnje. Pustite da zavri i kuhajte 5 minuta.
  8. Umiješajte škrobno brašno otopljeno u 1 žlici vode. Umiješajte piletinu i kuhajte da se umak zgusne.

Posluživanje: Po potrebi posolite i popaprite pa poslužite. 

Savjet: Za ovaj recept upotrijebite suho bijelo vino koje možete zamijeniti ocijeđenim limunovim sokom limuna.

Tekuće rapsodije

Nema muke, a svako jelo ide “od ruke”