Piletina u umaku od gljiva i vina
- Recept by coolinarika.com -Dok god u hladnjaku imate temeljac znači da ste na pola puta do izvrsno pripremljenog jela. Piletina u umaku od gljiva i vina vrlo je jednostavan recept za pripremu, a sve male tajne koje sadrži otkrili smo u koracima recepta. Temeljac je naravno neizostavan.
Priprema
Brašno, sol, papar i češnjak u granulama pomiješajte. Pileće filee narežite na medaljone, uvaljajte ih u mješavinu brašna, a zatim višak brašna otresite. U velikoj tavi zagrijte 1 žlicu maslaca i maslinovo ulje. Obloženu piletinu stavite u tavu i pecite dok dobro ne porumeni, oko 5 minuta sa svake strane. Pečenu piletinu izvadite na tanjur i poklopite da ostane topla. U tavu dodajte preostali maslac i gljive narezane na deblje ploške pa pirjajte da gljive otpuste svu vodu. Dodajte luk narezan na ploške i popecite ga da omekša. Zatim dodajte nasjeckani češnjak, kratko popecite, ulijte vino i ostružite dno da se deglazira. Dodajte majčinu dušicu, temeljac, senf i vrhnje. Pustite da zavri i kuhajte 5 minuta. Umiješajte škrobno brašno otopljeno u 1 žlici vode. Umiješajte piletinu i kuhajte da se umak zgusne.
Posluživanje: Po potrebi posolite i popaprite pa poslužite.
Savjet: Za ovaj recept upotrijebite suho bijelo vino koje možete zamijeniti ocijeđenim limunovim sokom limuna.