Bijeli biskvit

Kada vam od nekog kolača ili torte preostanu bjelanca, obično završe u nemaštovitim puslicama, rijetko u baiser korama, a gotovo nikad u bijelome biskvitu. Moramo to sada ispraviti.

  • 70 min
  • Jednostavno
Bijeli biskvit

Sastojci

Priprema

  1. U čvrsto istučeni snijeg od bjelanaca lagano umiješajte šećer, brašno, rastopljeni maslac, sok i naribanu koricu limuna.
  2. Duguljasti oblik za pečenje kolača namažite maslacem, pobrašnite i napunite biskvitnom smjesom.
  3. Pospite narezanim orasima i pecite na temperaturi od 180°C oko 40 minuta.

Posluživanje: Bijeli biskvit poslužite sa šlagom.

Savjet: U smjesu za biskvit možete dodati grožđice, nasjeckane pistacije ili neke druge orašaste plodove, komadiće čokolade i druge sastojke prema želji.

Čokolada

Zadovoljstvo na kvadrat