Savijača s nadjevom od višanja

Savijače odavno ne savijamo samo u sezoni dospijevanja voća. Tako i ovu finu, svečanu savijaču od višanja možete peći cijele godine. Po želji joj nadjev možete i mijenjati.

  • 70 min
  • Srednje zahtjevno
Savijača s nadjevom od višanja

Sastojci

Za premazivanje

  • 1 jaje

Za posipavanje

  • 2 žlice šećera u prahu

Priprema

  1. Nadjev od višanja stavite u dublju zdjelu, dodajte klinčiće, cimet, vanilin šećere i sve dobro izmiješajte.
  2. Odmrznuto lisnato tijesto razvaljajte na veličinu 40×25 cm, po središnjem dijelu rasporedite polovicu pripremljena nadjeva od višanja i pola mljevenih badema.
  3. Jaje istucite i njime premažite rubove tijesta. Tijesto pažljivo savijte, površinu premažite jajem, izbodite vilicom i pospite grubo mljevenim bademima. Ponovite postupak i s drugim listom tijesta.
  4. Savijače pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C oko 35 minuta.

Posluživanje: Pečene savijače ohladite i pospite šećerom u prahu.

Savjet: Mljevene bademe možete zamijeniti mljevenim makom.

BILJE ZA OBILJE

Više okusa bez pokusa