Savijača s nadjevom od višanja
- Recept by coolinarika.com -Savijače odavno ne savijamo samo u sezoni dospijevanja voća. Tako i ovu finu, svečanu savijaču od višanja možete peći cijele godine. Po želji joj nadjev možete i mijenjati.

Priprema
Nadjev od višanja stavite u dublju zdjelu, dodajte klinčiće, cimet, vanilin šećere i sve dobro izmiješajte. Odmrznuto lisnato tijesto razvaljajte na veličinu 40×25 cm, po središnjem dijelu rasporedite polovicu pripremljena nadjeva od višanja i pola mljevenih badema. Jaje istucite i njime premažite rubove tijesta. Tijesto pažljivo savijte, površinu premažite jajem, izbodite vilicom i pospite grubo mljevenim bademima. Ponovite postupak i s drugim listom tijesta. Savijače pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C oko 35 minuta.
Posluživanje: Pečene savijače ohladite i pospite šećerom u prahu.
Savjet: Mljevene bademe možete zamijeniti mljevenim makom.