Bijela riba u umaku od rajčice
- Recept by coolinarika.com -Poznati su zdravi učinci konzumiranja bijele ribe i rajčice, a njihovom kombinacijom u jednom obroku postižete za svoje tijelo višestruke dobrotvorne učinke. Ovim jednostavnim receptom usto još i štedite na vremenu.
Priprema
Rižu skuhajte u većoj količini blago posoljene vode, ocijedite je i ostavite na toplom. Filete oslića narežite na manje komade i posolite. Jednu stranu fileta uvaljajte u brašno. Pobrašnjenu stranu fileta stavite na zagrijano ulje i pecite sa svake strane 2-3 minute. Pečene filete oslića stavite na toplo mjesto.
Za umak
U drugoj tavi uspite vodu, dodajte koncentrat za juhu od rajčica. Miješajte pjenjačom do vrenja, a zatim dodajte šećer, bosiljak, protisnuti češnjak i stabljike celera narezane na ploške. Kuhajte oko 5 minuta. Dodajte vino, maslinovo ulje i filete riba. Tavu protresite i još malo zakipite.
Posluživanje: Pospite peršinom i poslužite s kuhanom rižom.
Savjet: Ako vam umak još uvijek ima kiselkast okus, dodajte još malo šećera ili komadić maslaca.