Bijela riba u umaku od rajčice

Poznati su zdravi učinci konzumiranja bijele ribe i rajčice, a njihovom kombinacijom u jednom obroku postižete za svoje tijelo višestruke dobrotvorne učinke. Ovim jednostavnim receptom usto još i štedite na vremenu.

  • 35 min
  • Srednje zahtjevno
Bijela riba u umaku od rajčice

Sastojci

Za umak

  • 100 ml bijelog vina
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 2 stabljike celera
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica sušenog bosiljka
  • ½ žličice šećera
  • 1 vrećica Krem juhe od rajčice Podravka
  • 700 ml vode

Za posluživanje

  • 1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema

  1. Rižu skuhajte u većoj količini blago posoljene vode, ocijedite je i ostavite na toplom.
  2. Filete oslića narežite na manje komade i posolite. Jednu stranu fileta uvaljajte u brašno.
  3. Pobrašnjenu stranu fileta stavite na zagrijano ulje i pecite sa svake strane 2-3 minute. Pečene filete oslića stavite na toplo mjesto.

Za umak

  1. U drugoj tavi uspite vodu, dodajte koncentrat za juhu od rajčica.
  2. Miješajte pjenjačom do vrenja, a zatim dodajte šećer, bosiljak, protisnuti češnjak i stabljike celera narezane na ploške.
  3. Kuhajte oko 5 minuta. Dodajte vino, maslinovo ulje i filete riba.
  4. Tavu protresite i još malo zakipite.

Posluživanje: Pospite peršinom i poslužite s kuhanom rižom.

Savjet: Ako vam umak još uvijek ima kiselkast okus, dodajte još malo šećera ili komadić maslaca.

Tekuće rapsodije

Nema muke, a svako jelo ide “od ruke”