Pečena cikorija

Uz meso pečeno na roštilju servirajte i prilog iznenađenja - pečenu cikoriju. Možda nakon prvog kušanja postane i specijalitet vašeg doma. Pečena cikorija skladno će se uklopiti na pladnju lijepo aranžiranih ražnjića, kobasica i odrezaka.

  • 20 min
  • Jednostavno
Pečena cikorija

Sastojci

  • 2 cikorije (300-400 g)

Za marinadu

  • 1 limun
  • 4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 2 žličice meda od bagrema
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žličica Vegete Natur

Priprema

  1. Pomiješajte limunov sok, maslinovo ulje, med, sitno nasjeckani češnjak i Vegetu Natur.
  2. Cikoriji uklonite vanjske listove i prerežite po pola.
  3. Prelijte pripremljenom marinadom i stavite na zagrijani roštilj. Pecite s obje strane dok ne omekša.

Posluživanje: Poslužite uz pečeno meso s roštilja.

Savjet: Po želji možete dodati u marinadu bijeli aceto balsamico.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja