Riba u pivskom tijestu
- Recept by coolinarika.com -Ovo ukusno, sočno i ekonomično jelo može poslužiti kao predjelo i glavno jelo te kao lagana zakuska. Lako se složi s umacima i salatama. U pivskom tijestu se mogu pržiti morska i riječna riba, gljive, cvjetača, patlidžani?
Priprema
Riblje filete narežite na 3 do 4 cm duge komade. Marinirajte ih limunovim sokom, svježe mljevenim paprom, soli i Vegetom. Pivsko tijesto pripremite na sljedeći način: brašno, jaja, sol i pivo izmiješajte u glatko tijesto. Zdjelu pokrijte i ostavite tijesto 15 do 20 minuta mirovati. Zatim ga ponovno izmiješajte i dodajte snijeg od dobro ohlađenih bjelanaca koje niste prečvrsto istukli. Kuhačom ga umiješajte u tijesto. Marinirane komadiće ribe osušite upijajućim papirom kako bi tijesto što bolje prianjalo uz ribu. Zatim vilicom svaki komad ribe umočite u tijesto i stavite pržiti u vruće ulje. Kad tijesto poprimi zlatno žutu boju i postane hrskavo, izvadite ribu na upijajući papir.
Posluživanje: Pripremljenu ribu poslužite odmah, još vruću, s ploškama limuna, domaćim umakom od vrhnja ili remuladnim umakom i salatom po želji.
Savjet: Kako bi tijesto za ribu bilo što rahlije, važno je dodati snijeg tek prije samog prženja.Ovo pivsko tijesto sadrži veću količinu bjelanaca, što sprječava upijanje masnoće prilikom prženja.