Salata od rikule i rajčica

U mnogim zemljama je rikula ili riga brzo, kao rijetko koja namirnica, iz visoke kuhinje sišla u popularnu da bi samo podsjetila na samoniklu sestru blizanku i zanimljiva jela u kojima smo je zaboravili. Srećom, samo nakratko.

  • 25 min
  • Jednostavno
Salata od rikule i rajčica

Sastojci

  • 200 g cherry rajčica
  • 20 g pinjola
  • 100 g mozzarelle
  • 200 g rikule

Za salatni preljev

Priprema

  1. Rikulu operite i dobro ocijedite. Rajčicu narežite na kriške, a mozzarellu na kockice.
  2. Pinjole kratko popecite u tavi bez masnoće.
  3. Vegetu Natur za salatu salata pomiješajte s vodom pa neka odstoji oko 10 minuta. Zatim umiješajte aceto balsamico i maslinovo ulje.
  4. U dublju zdjelu stavite rikulu i rajčicu, pokapajte ih pripremljenim salatnim preljevom, a na kraju dodajte kockice mozzarelle i popečene pinjole.

Posluživanje: Salatu s rikulom i rajčicama poslužite s ribom ili mesom s roštilja.

Savjet: Umjesto rajčice možete upotrijebiti svježe narezane nektarine.

Kruh

Kruh naš svagdašnji