Tiramisu u čaši

Posljednjih desetljeća talijanska poslastica tiramisu osvojila je svijet. Iako se uobičajeno oblikuje u kocke, okusom ne gubi ni elegantno poslužena u čaši.

  • 20 min
  • Jednostavno
Tiramisu u čaši

Sastojci

  • 150 ml kave
  • 3 žlice likera od kave
  • 1 žlica šećera u prahu
  • 150 g sira mascarponea
  • 300 ml mlijeka
  • 10 piškota
  • kakaa u prahu
  • 1 pakiranje Tiramisu krema Dolcela

Priprema

  1. Na komadiće izlomite piškote, posložite ih u čaše i prelijte s 50 ml tople kave u koju ste umiješali 3 žlice likera.
  2. U dubokoj posudi dobro izradite sir mascarpone sa šećerom, dodajte 100 ml preostale kave, mlijeko i prašak za Tiramisu kremu pa miksajte oko 5 minuta.
  3. Gotovu kremu prelijte preko piškota.

Posluživanje: Tako pripremljenu poslasticu ostavite oko 2 sata u hladnjaku i potom ukrasite kakao prahom.

Savjet: U kavu možete dodati narančin sok, a u kremu naribanu narančinu koricu.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži