Cheesecake s dinjom

Osvježavajući desert u obliku cheesecake torte s dinjom razveselit će sve ljubitelje ovog ljetnog voća. Dobra vijest je da ga možete u samo pola sata pripremiti s kojim god voćem poželite, a jednako je ukusan i s onim iz kompota.

  • 30 min
  • Jednostavno
Cheesecake s dinjom

Sastojci

  • 1 Dolcela Cheesecake
  • 3 žlice mlijeka
  • 60 g otopljenog maslaca
  • 350 mlijeka
  • 300 kremastog sira
  • 150 dinje

Za dekoraciju:

  • dinja
  • sjeckana pistacija

Priprema

  1. Mješavinu za podlogu navlažite s mlijekom i dobro izmiješajte.Dodajte rastopljeni maslac, dobro izmiješajte i ravnomjerno rasporedite u kalup za torte (Ø 18-22 cm) i utisnite da dobijete jednoličnu podlogu.
  2. Stavite u hladnjak 20 minuta da se podloga stisne.
  3. U hladno mlijeko uspite mješavinu za kremu i miješajte električnom miješalicom 3 minute.
  4. Dodajte krem sir i miješajte dok ne dobijete jednoličnu kremu.U kremu umiješajte narezanu dinju pa izlijte preko podloge.Ohladite najmanje dva sata.

Posluživanje: Ukrasite svježom dinjom i sjeckanom pistacijom. 

Savjet: Tortu možete pripremiti i s drugim voćem ili voćem iz kompota.

ADIO ADITIVI!

Poznata jela bez nepoznatih sastojaka