Odresci s umakom i povrćem
- Recept by coolinarika.com -Odreske u kombinaciji mesa i tikvica s umakom od crnog vina poslužite uz kuhane štapiće mrkve i mahuna.

Priprema
Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 150 ml mlake vode i ostavite nekoliko minuta. Tikvice naribajte na krupni ribež i malo posolite. Mljevenom mesu dodajte pripremljeni Fant, tikvice kojima ste dobro istisnuli višak tekućine i timijan. Smjesu dobro promiješajte i oblikujte odreske. U posoljenoj vodi skuhajte mrkvu narezanu na štapiće i mahune, zatim ocijedite i prelijte maslinovim uljem. Za umak zagrijte crno vino i aceto balsamico, dodajte šećer, češnjak i kuhajte na laganoj vatri. Kad se umak reducira napola, maknite ga s vatre i ostavite sa strane. Odreske stavite na zagrijano ulje u tavi i popržite na laganoj vatri do rumene boje.
Posluživanje: Poslužite ih s povrćem i prelivene umakom.
Savjet: Aceto balsamico ocat je bogatog i slatkasto kiselog okusa.Njegovim dodavanjem smanjiti ćete količinu soli u hrani jer kiseline naglašavaju osjećaj slanosti.