Nabujak od riže
- Recept by coolinarika.com -Maštovito, ukusno i jednostavno! Ovaj nabujak možete po želji mijenjati upotrebljavajući razne vrste nadjeva.
![Nabujak od riže](https://piovariations.cdn.podravka.net/f2a1b4a6-610d-11eb-99b5-0242ac120033/v/5a667e06-64be-11eb-aef3-0242ac130010/1024x2048-5a668c84-64be-11eb-ae43-0242ac130010.jpeg)
Priprema
U posoljenu kipućem mlijeku skuhajte rižu s vanilin šećerom. Istucite čvrsti snijeg od bjelanaca, šećera i limunova soka. Vatrostalnu posudu premažite maslacem, izlijte kuhanu rižu pa rasporedite nadjev od višanja i snijeg od bjelanaca. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 10 minuta.
Posluživanje: Nabujak od riže narežite na kocke i poslužite uz topli ili hladni čajni napitak.
Savjet: Nabujak od riže možete poslužiti topao ili hladan.