Miješana salata s porilukom

Iako joj pečat daje poriluk, ne tako čest u salatama, ton joj određuje bogat preljev koji možete upotrijebiti i za druge salate.

  • 30 min
  • Jednostavno
Miješana salata s porilukom

Sastojci

  • 4 rajčice
  • 3 kuhana jaja
  • 100 g rolane šunke
  • 50 g sira ementalera
  • 2 mlada poriluka (bijeli dio)

Za salatni preljev

Priprema

  1. Poriluk očistite, dobro operite, ocijedite i narežite na tanke kolutiće. Oguljene i od sjemenki očišćene rajčice, tvrdo kuhana jaja i šunku narežite na kockice i lagano pomiješajte s porilukom u dubljoj zdjeli.
  2. Salatni preljev pripremit ćete tako da pomiješate senf, ulje, sol, šećer i papar. Zatim dodajte jogurt i nasjeckani peršin, pa sve zajedno dobro izmiješajte.
  3. Ovako pripremljen preljev prelijte preko salate i ostavite oko pola sata u hladnjaku.

Posluživanje: Salatu od poriluka možete poslužiti kao hladno predjelo ili mali obrok.

Savjet: Ovaj salatni preljev možete upotrijebiti i za druge salate.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma