Vrhunski smuđ iz pećnice

Bijelo vino, bijeli umak, bijeli papar, bijeli luk i sve ostalo bijelo kada se primijeni u pripremi ribe daje neizostavan rezultat, vrhunsku večeru s vrhunskim smuđem.

  • 70 min
  • Srednje zahtjevno
Vrhunski smuđ iz pećnice

Sastojci

  • 1-2 mlada luka
  • 2 žlice nasjeckanog kopra
  • 150 ml bijelog vina
  • 800 g fileta smuđa ili 1,2 kg cijelog smuđa
  • sol
  • Vegeta Maestro bijeli papar
  • 400 ml vrhnja za kuhanje
  • 1 žličica Vegete Natur
  • 60 g maslaca

Priprema

  1. Na lagano zagrijanom maslacu kratko popecite narezani mladi luk i maknite s vatre. Umiješajte kopar i 1 žlicu bijelog vina.
  2. Filete smuđa osušite papirom, posolite, popaprite i posložite u vatrostalnu posudu.
  3. Preko ribe rasporedite maslac s lukom i koprom te sve zalijte vinom.
  4. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 20 minuta.
  5. Za to vrijeme u tavu dodajte vrhnje za kuhanje i Vegetu Natur te zagrijte do vrenja.
  6. Umak prelijte preko ribe i pecite u pećnici još otprilike 30 minuta.

Posluživanje: Jelo ukrasite svježim koprom i poslužite uz kuhani ili pire krumpir.

Savjet: Smuđ je riba koja se lako filetira i tako pripremljena bit će jednostavnija za konzumaciju.

Rajčica

Za rajske užitke