Vrhunski smuđ iz pećnice
- Recept by coolinarika.com -Bijelo vino, bijeli umak, bijeli papar, bijeli luk i sve ostalo bijelo kada se primijeni u pripremi ribe daje neizostavan rezultat, vrhunsku večeru s vrhunskim smuđem.

Priprema
Na lagano zagrijanom maslacu kratko popecite narezani mladi luk i maknite s vatre. Umiješajte kopar i 1 žlicu bijelog vina. Filete smuđa osušite papirom, posolite, popaprite i posložite u vatrostalnu posudu. Preko ribe rasporedite maslac s lukom i koprom te sve zalijte vinom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 20 minuta. Za to vrijeme u tavu dodajte vrhnje za kuhanje i Vegetu Natur te zagrijte do vrenja. Umak prelijte preko ribe i pecite u pećnici još otprilike 30 minuta.
Posluživanje: Jelo ukrasite svježim koprom i poslužite uz kuhani ili pire krumpir.
Savjet: Smuđ je riba koja se lako filetira i tako pripremljena bit će jednostavnija za konzumaciju.