Mesni uštipci
- Recept by coolinarika.com -Što sočnije, to bolje. Mesne uštipke obožavamo uz lepinju, a kajmak, ajvar i luk su neizbježni.
Priprema
Očistite češnjak i dobro ga usitnite. Pancetu narežite na manje kvadratiće, a isto napravite i sa sirom. Odaberite gaudu ili dimljeni sir koji će uštipcima dati dodatnu aromu. U zdjelu stavite mljeveno meso pa mu dodajte usitnjeni češnjak, pancetu, sir, mljevenu ljutu papriku te sol i papar. Sve dobro promiješajte kako biste dobili kompaktnu smjesu. Meso poklopite pa stavite u hladnjak na pola sata. Navlažite ili nauljite ruke pa od smjese oblikujte čvrste kuglice. Pecite ih na dobro zagrijanoj grill tavi, dok ne dobiju hrskavu koricu sa svih strana.
Posluživanje: Poslužite s lepinjom i omiljenim dodacima kao što su kajmak, ajvar i luk. 2
Savjet: Ako želite sočnije uštipke, koristite miješano mljeveno meso i/ili pancetu s više masnoće. Po mogućnosti, uštipke pecite na roštilju, ali u nedostatku te opcije i grill tava će sasvim dobro poslužiti.