Mesni uštipci

Što sočnije, to bolje. Mesne uštipke obožavamo uz lepinju, a kajmak, ajvar i luk su neizbježni.

  • 45 min
  • Jednostavno
Mesni uštipci

Priprema

  1. Očistite češnjak i dobro ga usitnite. Pancetu narežite na manje kvadratiće, a isto napravite i sa sirom. Odaberite gaudu ili dimljeni sir koji će uštipcima dati dodatnu aromu.
  2. U zdjelu stavite mljeveno meso pa mu dodajte usitnjeni češnjak, pancetu, sir, mljevenu ljutu papriku te sol i papar. Sve dobro promiješajte kako biste dobili kompaktnu smjesu.
  3. Meso poklopite pa stavite u hladnjak na pola sata.
  4. Navlažite ili nauljite ruke pa od smjese oblikujte čvrste kuglice. Pecite ih na dobro zagrijanoj grill tavi, dok ne dobiju hrskavu koricu sa svih strana.

Posluživanje: Poslužite s lepinjom i omiljenim dodacima kao što su kajmak, ajvar i luk. 2

Savjet: Ako želite sočnije uštipke, koristite miješano mljeveno meso i/ili pancetu s više masnoće. Po mogućnosti, uštipke pecite na roštilju, ali u nedostatku te opcije i grill tava će sasvim dobro poslužiti. 

Začini inspiracije

Monozačini