Fant zapečeno povrće s tunom

Izaberite omiljeno povrće, upotpunite ga nutritivno bogatom sardinom ili tunom, zapecite u jednoj posudi i uživajte u kompletnom ručku.

  • 40 min
  • Jednostavno
Fant zapečeno povrće s tunom

Sastojci

Priprema

  1. Blitvu dobro operite i narežite. Krumpir ogulite i narežite na ploške.
  2. Krumpir prelijte vodom, posolite i kuhajte 10 minuta. Dodajte zatim blitvu i kuhajte još 5 minuta.
  3. Povrće ocijedite i stavite u vatrostalnu posudu. Po njemu rasporedite komade tune, pospite narezanim maslinama i kaparama, a po površini posložite narezane tikvice.
  4. Sadržaj vrećice Fanta isipajte u 300 ml vode, dodajte vrhnje za kuhanje te, uz miješanje, zagrijte do vrenja i kuhajte 1 minutu.
  5. Povrće prelijte pripremljenim umakom i posipajte naribanim sirom. Pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Posluživanje: Poslužite toplo.

Savjet: Jelo umjesto s tunom, pripremite sa nutritivno vrijednom sardinom.

Ajvar

Razmazi svoje nepce