Latvijska roza juha (Aukstā zupa)

Jelo karakteristične intenzivne boje je latvijska roza juha (aukstā zupa) od krumpira i cikle. Poseban aromatičan okus daje joj kombinacija luka, kopra, hrena i senfa.

  • 20 min
  • Jednostavno
Latvijska roza juha (Aukstā zupa)

Sastojci

Priprema

  1. Sitno narežite krumpir, ocijeđenu ciklu, salatni krastavac i mladi luk. Povrće stavite    u veću posudu, dodajte sitno narezana jaja i jeger.
  2. Kefir pomiješajte s Vegetom, crnim paprom, koprom, senfom i hrenom pa prelijte preko smjese.
  3. Lagano promiješajte, po potrebi posolite i ostavite u hladnjaku oko 20 minuta.

Posluživanje: Rozu juhu od cikle poslužite rashlađenu.

Savjet: Juhu možete pripremiti i od sirove cikle, ali za to ćete trebati više vremena.

ZA SEBE BIRAM NAJBOLJE

Okusi nadahnuti prirodom