Latvijska roza juha (Aukstā zupa)
- Recept by coolinarika.com -Jelo karakteristične intenzivne boje je latvijska roza juha (aukstā zupa) od krumpira i cikle. Poseban aromatičan okus daje joj kombinacija luka, kopra, hrena i senfa.
![Latvijska roza juha (Aukstā zupa)](https://podravkaiovariations.azureedge.net/b00530a0-f847-11ec-90af-eaea39b3b83d/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Sitno narežite krumpir, ocijeđenu ciklu, salatni krastavac i mladi luk. Povrće stavite u veću posudu, dodajte sitno narezana jaja i jeger. Kefir pomiješajte s Vegetom, crnim paprom, koprom, senfom i hrenom pa prelijte preko smjese. Lagano promiješajte, po potrebi posolite i ostavite u hladnjaku oko 20 minuta.
Posluživanje: Rozu juhu od cikle poslužite rashlađenu.
Savjet: Juhu možete pripremiti i od sirove cikle, ali za to ćete trebati više vremena.