Lagani kolač prepun voća
- Recept by coolinarika.com -Voćni kolač iznenadit će vas iznova jer slatki plodovi čine taj moment lijepog iznenađenja čarobnim no kada se umiješa umak s marmeladom od đumbira slastica će vas "zagrliti" sa svom ljubavlju od koje je nastala.
Priprema
Brašno pomiješajte s 50 g šećera, praškom za pecivo i soli. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. Uz miješanje postupno dodajte šećer i vanilin šećer. Kad se šećer otopi i smjesa postane glatka, dodajte liker i sok limuna. Zatim pomoću lopatice postupno umiješajte pripremljeno brašno. Kalup za kolač Ǿ 22 cm s rupom u sredini i visokim ravnim stranicama premažite lagano uljem. Smjesu pažljivo nanesite u kalup tako da vam ne ostane zraka. Površinu poravnajte i kolač pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 40 minuta. Drvenim štapićem provjerite da li je pečeno. Kada je kolač pečen, ostavite ga da se ohladi. Tankim nožem odvojite tijesto od kalupa i izvadite. Sredinu kolača napunite narezanim voćem. Za umak, marmeladu pomiješajte s toplom vodom da dobijete umak. U hladno mlijeko uspite sadržaj vrećice šlaga i miješajte da dobijete čvrsti šlag.
Posluživanje: Kolač s voćem pospite listićima badema i poslužite s voćnim umakom i šlagom.
Savjet: Kolač možete pripremiti u duguljastom kalupu, a u tom slučaju dno prekrijte papirom za pečenje da se lakše izvadi.