File lososa s povrćem u umaku od zelenog papra
- Recept by coolinarika.com -Odrezak lososa s povrćem u umaku od zelenog papra, jamči tanjur bogat vitaminima, začinima, bjelančevinama i omega-3 masnih kiselinama.
Priprema
Zeleni papar prelijte s malo vode i ostavite neka odstoji 30 - 60 minuta. Šparoge očistite od zadebljanih dijelova, mahune očistite i narežite na veće komade a mrkvu narežite. U vrelu posoljenu vodu stavite mrkvu i kuhajte 10 minuta, dodajte šparoge i mahune te kuhajte još 5 minuta. Losos očistite od kože i kostiju, narežite na 4 komada i lagano posolite morskom soli. U tavi na zagrijano maslinovo ulje stavite losos i pecite po 2 minute sa svake strane. Na zagrijani maslac dodajte prethodno namočeni zeleni papar i brašno te uz miješanje kratko popržite. Zalijte mlijekom i vodom i uz neprekidno miješanje pjenjačom pustite neka zakipi. Kad se umak zgusne, dodajte naribani sir i miješajte pjenjačom da se rastopi i poveže s umakom.
Posluživanje: Pržene filete prelijte umakom, dodajte kuhano povrće i poslužite.
Savjet: Brašno možete zamijeniti Gussnelom Dolcela kojeg otopite u malo vode i uz miješanje dodajte mlijeku i vodi (kao puding) pa miješajte pjenjačom dok ne zakipi. Na kraju još kratko prokuhajte.