Varivo od mahuna s teletinom

Ječmena kaša ili orzo, zdrava je žitarica koja se u kombinaciji s drugim povrćem ili vrstama mesa jednostavno preobražava u ukusan i hranjiv obrok, poput variva od mahuna s teletinom.Vjerujemo preporuci književnice Sanje Pilić, jer je upravo ovo varivo izabrala kao omiljeno u povodu Podravkinih 75 godina poslovanja. 

  • 45 min
Varivo od mahuna s teletinom

Sastojci

Priprema

  1. Ječmenu kašu skuhajte u posoljenoj vodi (oko 30 minuta) i ocijedite.
  2. Na dobro zagrijano maslinovo ulje stavite teletinu narezanu na kockice, kratko popecite uz miješanje, dodajte luk i još kratko popecite.
  3. Lagano posolite i pirjajte podlijevajući vodom 10 minuta.
  4. Zatim dodajte mrkvu narezanu na ploške, krumpir na kockice, ulijte vode da prekrije sadržaj i kuhajte 20 minuta.
  5. Dodajte mahune i protisnuti češnjak, kad zavri kuhajte na laganoj vatri poklopljeno oko 10 minuta, da povrće omekša.
  6. Ulijte Passatu, posipajte crnim paprom, dodajte ječmenu kašu, kopar i Vegetu te promiješajte.

Posluživanje: Kratko kuhajte, pa poslužite toplo.

Savjet: Ječmenu kašu možete zamijeniti heljdinom kašom.

Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...