Varivo od mahuna s teletinom
- Recept by coolinarika.com -Ječmena kaša ili orzo, zdrava je žitarica koja se u kombinaciji s drugim povrćem ili vrstama mesa jednostavno preobražava u ukusan i hranjiv obrok, poput variva od mahuna s teletinom.Vjerujemo preporuci književnice Sanje Pilić, jer je upravo ovo varivo izabrala kao omiljeno u povodu Podravkinih 75 godina poslovanja.
![Varivo od mahuna s teletinom](https://piovariations.cdn.podravka.net/ffb5e842-6ca5-11ed-aab3-c6dddf30e61a/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Ječmenu kašu skuhajte u posoljenoj vodi (oko 30 minuta) i ocijedite. Na dobro zagrijano maslinovo ulje stavite teletinu narezanu na kockice, kratko popecite uz miješanje, dodajte luk i još kratko popecite. Lagano posolite i pirjajte podlijevajući vodom 10 minuta. Zatim dodajte mrkvu narezanu na ploške, krumpir na kockice, ulijte vode da prekrije sadržaj i kuhajte 20 minuta. Dodajte mahune i protisnuti češnjak, kad zavri kuhajte na laganoj vatri poklopljeno oko 10 minuta, da povrće omekša. Ulijte Passatu, posipajte crnim paprom, dodajte ječmenu kašu, kopar i Vegetu te promiješajte.
Posluživanje: Kratko kuhajte, pa poslužite toplo.
Savjet: Ječmenu kašu možete zamijeniti heljdinom kašom.