Bruschette s bijelim grahom, rajčicama i poširanim jajem
- Recept by coolinarika.com -Bruschette su jednostavni neodoljivi zalogaji za bilo koje doba dana. Poslužite ih s bijelim grahom, rajčicama i poširanim jajetom, a doživljaj će biti potpun uz dodir bosiljka.

Priprema
Ploške kruha nakapajte maslinovim uljem pa ih prepecite na zagrijanoj tavi s obje strane. Kad postignu zlatno-smeđu boju, gornji stranu natrljajte prerezanim češnjem češnjaka. Cherry rajčice prepolovite ili narežite na četvrtine. Protisnite drugi češanj češnjaka. U tavi zagrijte žlicu maslinovog ulja pa dodajte rajčice, nasjeckani peršin i protisnuti češnjak. Pecite rajčice nekoliko minuta pa dodajte ocijeđeni bijeli grah. Promiješajte i pirjajte još pet minuta. Posolite i pospite mljevenim crnim paprom. U posudu razbijte jaja. U manji lonac ulijte vodu, pustite da zakipi, pa dodajte žličicu octa. Uz pomoć žlice napravite vrtlog pa pažljivo izlijte prvo jaje u vodu. Kuhajte 3-4 minute. Postupak ponovite s drugim jajetom.
Posluživanje: Na svaku krišku kruha rasporedite grah s rajčicama, na vrh stavite jaje, posolite ga, popaprite i poslužite.
Savjet: Prije posluživanja možete dodati bosiljak.