Bruschette s bijelim grahom, rajčicama i poširanim jajem

Bruschette su jednostavni neodoljivi zalogaji za bilo koje doba dana. Poslužite ih s bijelim grahom, rajčicama i poširanim jajetom, a doživljaj će biti potpun uz dodir bosiljka.

  • 30 min
  • Jednostavno
Bruschette s bijelim grahom, rajčicama i poširanim jajem

Sastojci

Priprema

  1. Ploške kruha nakapajte maslinovim uljem pa ih prepecite na zagrijanoj tavi s obje strane. Kad postignu zlatno-smeđu boju, gornji stranu natrljajte prerezanim češnjem češnjaka.
  2. Cherry rajčice prepolovite ili narežite na četvrtine. Protisnite drugi češanj češnjaka.
  3. U tavi zagrijte žlicu maslinovog ulja pa dodajte rajčice, nasjeckani peršin i protisnuti češnjak.
  4. Pecite rajčice nekoliko minuta pa dodajte ocijeđeni bijeli grah. Promiješajte i pirjajte još pet minuta. Posolite i pospite mljevenim crnim paprom.
  5. U posudu razbijte jaja. U manji lonac ulijte vodu, pustite da zakipi, pa dodajte žličicu octa. Uz pomoć žlice napravite vrtlog pa pažljivo izlijte prvo jaje u vodu. Kuhajte 3-4 minute. Postupak ponovite s drugim jajetom.

Posluživanje: Na svaku krišku kruha rasporedite grah s rajčicama, na vrh stavite jaje, posolite ga, popaprite i poslužite.

Savjet: Prije posluživanja možete dodati bosiljak.

BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina