Profiteroli s Lino Ladom

Kada su na tanjuru poslužene male kuglice punjene kremom, znamo da ćemo uživati u neodoljivoj francuskoj poslastici. Profiterolima Lino Lada Gold daje svoj poseban dodir, satkan od čokolade i lješnjaka.

  • 40 min
  • Jednostavno
Profiteroli s Lino Ladom

Sastojci

Za preljev:

  • 100 g tamne čokolade
  • 1 žlica ulja

Za posip:

  • krokant za posipanje

Priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 200°C, a veliki lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
  2. U posudu stavite mješavinu za tijesto, dodajte toplu vodu i 100 ml ulja te lagano mU posudu stavite mješavinu za tijesto, dodajte toplu vodu i 100 ml ulja te lagano miješajte električnom miješalicom.
  3. Dodajte jedno po jedno jaje i nastavite miješati dok se tijesto ne počne odvajati od posude.
  4. Pustite tijesto odstajati oko 10 minuta. Tijesto prebacite u slastičarsku vrećicu s okruglim nastavkom pa istiskujte na lim za pečenje držeći vrećicu vertikalno.
  5. Za profiterole uštipci trebaju biti manji, stoga istiskujte u promjeru oko 2 cm. Vlažnim prstom spustite vrhove tijesta pa pecite oko 20 minuta tj. dok uštipci ne dobiju lijepu boju, napuhnu se i očvrsnu. Za vrijeme pečenja ne otvarajte pećnicu.
  6. Dok se uštipci hlade pripremite kremu. U mlijeko dodajte šećer i prašak za kremu te promiješajte.
  7. Nastavite miješati električnom miješalicom (najvećom brzinom) 3 minute, a zatim u nju umiješajte Lino Ladu Gold. Prebacite u slastičarsku vrećicu. U svakom uštipku izbušite malu rupicu pa ga napunite kremom.
  8. Za preljev otopite čokoladu i pomiješajte sa žlicom ulja te prelijte preko profiterola.

Posluživanje: Posipajte krokantom pa poslužite. 

Savjet: Prije pečenja je važno vlažnim prstom spustiti vrhove tijesta da bi se lijepo oblikovali. Da bi profiteroli bili bogato punjeni ukusnom kremom, prije punjenja uštipcima izbušite rupice sa strane pomoću nastavka slastičarske vrećice (za 30-ak komada).

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima