Tjestenina primavera

Svježe pripremljenu tjesteninu izradili smo pomoću novog omiljenog pomagača u kuhinji samostojećeg kuhinjskog uređaja Kenwood kMix. Naime, s ovim uređajem možeš mijesiti, miješati, mljeti, tući, pjeniti pa čak i prešati. Mi smo pomoću njega, točnije nastavka koji se dodaje na Kenwood kMix izradili i Fettuccine. Koloritno povrće, zelene tikvice, ljubičasti luk, crvene rajčice i mrkvu direktno u tavu nasjeckao je još jedan pomagač Kenwood MultiPro GO koji može sjeckati, rezati, ribati – čudesno.

  • 40 min
  • Jednostavno
Tjestenina primavera

Sastojci

Za tjesteninu:

Priprema

  1. Prvo pripremite tjesteninu. Brašno stavite u posudu za miješanje. U zdjelici dobro umutite jaje s malo maslinovog ulja i malo soli. Brašnu dodajte razmućeno jaje i promiješajte.
  2. Zatim rukama ili pomoću samostojećeg kuhinjskog uređaja Kenwood kMix lagano umijesite čvrsto tijesto. Oblikujte ga u lopticu, zamotajte u plastičnu foliju i ostavite 30 minuta da odstoji u hladnjaku.
  3. Pripremljeno tijesto najprije razvaljajte, a zatimi oblikujte (narežite) u rezance pomoću Kenwood nastavka za rezanje tijesta Fettuccine (6.5 mm).
  4. Pripremljenu tjesteninu stavite u vrelu posoljenu vodu, kuhajte oko 3 – 5 minuta, pa ocijedite.
  5. Pomoću Kenwood MultiPro GO rezača povrća narežite povrće. Mrkvu narežite na štapiće, a luk i tikvicu na tanke ploške. Mrkvu narežite na štapiće, a luk i tikvicu na tanke ploške.
  6. U velikoj tavi zagrijte 1 žlicu maslinova ulja, dodajte narezani luk i kratko popecite. Dodajte mrkvu i popecite uz miješanje dok ne omekšaju. Povrće izvadite na tanjur i poklopite.
  7. U tavu dodajte preostalu žlicu maslinova ulja i tikvicu. Pecite nekoliko minuta, a zatim izvadite na tanjur s mrkvom.
  8. U tavu dodajte maslac i otopite ga. U rastopljeni maslac umiješajte parmezan, mlijeko, bosiljak, češnjak, povrtnu pastu, sol i mljeveni crni papar.
  9. Miješajte dok smjesa ne postane glatka, dodajte narezane sušene rajčice i cherry rajčice prerezane po pola, pa maknite s vatre.
  10. Tjesteninu, mrkvu i tikvice dodajte u tavu i lagano promiješajte da se sastojci povežu.

Posluživanje: Poslužite posipano s parmezanom i narezanim svježim bosiljkom.

Savjet: Povrće možete pripremiti tako da ga začinite solju i paprom, prelijete maslinovim uljem i ispečete u pećnici na 200 °C, 15 – 20 minuta.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja