Pečeni oslić s povrćem i ljupčacem

Začinska biljka aromatičnog okusa i mirisa - ljupačac, svojim slatkim i istovremeno pikantnim notama obogatit će pečenu bijelu ribu poput oslića.

  • 40 min
  • Jednostavno
Pečeni oslić s povrćem i ljupčacem

Sastojci

Za ribu:

Priprema

  1. Tikvice narežite na ploške, rajčicu narežite na kockice, a masline prerežite po pola.
  2. U posudu stavite pripremljeno povrće, dodajte protisnuti češnjak, malo posolite i pospite i ljupčacem. Nakapajte maslinovim uljem i promiješajte.
  3. Za nadjev protisnutom češnjaku dodajte morsku sol i ljupčac te promiješajte.
  4. Ribu nadjenite smjesom ljupčaca, a izvana ju posolite i premažite maslinovim uljem.
  5. Pripremljeno povrće stavite u posudu za pečenje. Ribu položite na povrće i pokrijte folijom. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 15 minuta. Maknite foliju i pecite još 20 minuta.

Posluživanje: Poslužite odmah, uz sezonsku salatu.

Savjet: Oslić možete zamijeniti kojom drugom bijelom ribom.

Sarma

Najukusnije umotan poklon na stolu