Pečeni oslić s povrćem i ljupčacem
- Recept by coolinarika.com -Začinska biljka aromatičnog okusa i mirisa - ljupačac, svojim slatkim i istovremeno pikantnim notama obogatit će pečenu bijelu ribu poput oslića.
Priprema
Tikvice narežite na ploške, rajčicu narežite na kockice, a masline prerežite po pola. U posudu stavite pripremljeno povrće, dodajte protisnuti češnjak, malo posolite i pospite i ljupčacem. Nakapajte maslinovim uljem i promiješajte. Za nadjev protisnutom češnjaku dodajte morsku sol i ljupčac te promiješajte. Ribu nadjenite smjesom ljupčaca, a izvana ju posolite i premažite maslinovim uljem. Pripremljeno povrće stavite u posudu za pečenje. Ribu položite na povrće i pokrijte folijom. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 15 minuta. Maknite foliju i pecite još 20 minuta.
Posluživanje: Poslužite odmah, uz sezonsku salatu.
Savjet: Oslić možete zamijeniti kojom drugom bijelom ribom.