Tiramisu torta

Koliko omiljen kao desert izrazite osobnosti, toliko tiramisu posebice kao lagana krema za pripravu te slastice, može biti “sirovina” i za finu tortu, koja će vas svakim zalogajem podsjetiti na skromniju inačicu ove slastice.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Tiramisu torta

Sastojci

Za biskvit

  • 120 g šećera
  • 1 Dolcela Vanilin šećer
  • 80 g mljevenih oraha
  • 20 g kakaa u prahu
  • 20 g maslaca
  • 100 ml crne kave
  • 50 ml amareta ili ruma
  • 4 jaja

Za kremu

Za ukrašavanje

  • 2-3 žlice kakaa u prahu za posipavanje
  • 200 ml slatkog vrhnja

Priprema

  1. Bjelanjke odvojite od žutanjaka i istucite u čvrsti snijeg. Dodajte im uz miješanje šećer i vanilin šećer. Zatim umiješajte žumanjke, orahe, kakao u prahu i rastopljeni maslac. Dobivenu smjesu stavite u kalup za torte (ø 23 cm) obložen masnim papirom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 20 minuta.
  2. Ohlađeni biskvit razrežite na tri jednaka dijela i poškropite ih mješavinom kave i likera.
  3. Za kremu u visoku posudu ulijte hladno mlijeko (do 15 °C), uspite sadržaj vrećice Tiramisu.
  4. Miješajte električnom miješalicom (srednjom brzinom) 4-5 minuta.
  5. Trećinu kreme odmah nanesite na biskvitnu podlogu, zatim stavite drugi biskvit, premažite ga kremom, a isto učinite i s trećim dijelom.

Posluživanje: Tortu držite u hladnjaku oko 2 sata prije posluživanja.

Savjet: Da biste brže pripremili tiramisu tortu, možete upotrijebiti kupljen gotov biskvit.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja