Tiramisu torta
- Recept by coolinarika.com -Koliko omiljen kao desert izrazite osobnosti, toliko tiramisu posebice kao lagana krema za pripravu te slastice, može biti “sirovina” i za finu tortu, koja će vas svakim zalogajem podsjetiti na skromniju inačicu ove slastice.
Priprema
Bjelanjke odvojite od žutanjaka i istucite u čvrsti snijeg. Dodajte im uz miješanje šećer i vanilin šećer. Zatim umiješajte žumanjke, orahe, kakao u prahu i rastopljeni maslac. Dobivenu smjesu stavite u kalup za torte (ø 23 cm) obložen masnim papirom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 20 minuta. Ohlađeni biskvit razrežite na tri jednaka dijela i poškropite ih mješavinom kave i likera. Za kremu u visoku posudu ulijte hladno mlijeko (do 15 °C), uspite sadržaj vrećice Tiramisu. Miješajte električnom miješalicom (srednjom brzinom) 4-5 minuta. Trećinu kreme odmah nanesite na biskvitnu podlogu, zatim stavite drugi biskvit, premažite ga kremom, a isto učinite i s trećim dijelom.
Posluživanje: Tortu držite u hladnjaku oko 2 sata prije posluživanja.
Savjet: Da biste brže pripremili tiramisu tortu, možete upotrijebiti kupljen gotov biskvit.