Brudet od hobotnice sa slanutkom
- Recept by coolinarika.com -Zaplovite u morsku kulinarsku pustolovinu u koju nas je poveo Petar Grašo. Pripremio je u povodu Podravkinih 75 godina poslovanja brudet od hobotnice sa slanutkom i prstohvatom začina dodao nove okuse omiljenom ribljem jelu.
Priprema
Hobotnicu stavite kuhati u kipuću vodu tako da je voda prekrije i kuhajte je dok ne omekša (oko sat vremena). Hobotnicu stavite kuhati u kipuću vodu tako da je voda prekrije i kuhajte je dok ne omekša (oko sat vremena). Kuhanu hobotnicu izvadite, narežite na krupnije komade. Kuhanu hobotnicu izvadite, narežite na krupnije komade. U širokoj i dubokoj posudi zagrijte maslinovo ulje i dodajte narezani luk. Popecite ga, dodajte sitno nasjeckani češnjak, sjeckanu rajčicu i Vegeta Natur za brudet. U širokoj i dubokoj posudi zagrijte maslinovo ulje i dodajte narezani luk. Popecite ga, dodajte sitno nasjeckani češnjak, sjeckanu rajčicu i Vegeta Natur za brudet. Pirjajte oko 10 minuta, dodajte hobotnicu, ocijeđeni slanutak, i vino te nastavite pirjati dok dio ne dobijete umak. Pirjajte oko 10 minuta, dodajte hobotnicu, ocijeđeni slanutak, i vino te nastavite pirjati dok dio ne dobijete umak. Gotovo jelo pospite peršinom i poslužite toplo s palentom. Gotovo jelo pospite peršinom i poslužite toplo s palentom. Za palentu u 600 ml kipuće posoljene vode dodajte maslinovo ulje i uspite palentu. Za palentu u 600 ml kipuće posoljene vode dodajte maslinovo ulje i uspite palentu. Dobro promiješajte i na umjerenoj vatri kuhajte 2 minute. Kada se zgusne izlijte u posudu pa narežite na komade. Dobro promiješajte i na umjerenoj vatri kuhajte 2 minute. Kada se zgusne izlijte u posudu pa narežite na komade.
Posluživanje: Gotovo jelo pospite peršinom i poslužite toplo s palentom.
Savjet: Da se hobotnica prije skuha, prethodno ju zamrznite.