Kolač od mandarine

Ako volite mandarine, sigurno će vas zaintrigirati ovaj savršeno mandarinast kolač koji s bademima i finim voćnim likerom poput maraskina čini dobitnu kombinaciju. Još samo žličica šlaga i dobar tek!

  • 80 min
  • Srednje zahtjevno
Kolač od mandarine

Sastojci

Za posluživanje

Priprema

  1. Mandarine operite i stavite u hladnu vodu, zagrijte ih do vrenja i kuhajte oko 2 minute. Vodu izlijte i ponovite postupak.
  2. Mandarine izmiješajte u električnoj sjeckalici u kašu i ostavite da se ohlade.
  3. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i umiješajte pola količine šećera.
  4. Žumanjke i preostali šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte ohlađenu kašu od mandarina, bademe, liker i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka.
  5. Sve lagano izmiješajte i smjesu izlijte u kalup za torte (Ø 22 cm) koji ste obložili papirom za pečenje. Po površini rasporedite listiće badema.
  6. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 50 minuta.
  7. Nakon pola sata pečenja kolač prekrijte papirom za pečenje da ne dobije tamnu boju.

Posluživanje: Pečeni kolač ohladite, narežite i poslužite sa šlagom.

Savjet: Zbog svojih sastojaka, posebno mandarina, ovaj kolač može održati svoju svježinu i nekoliko dana ako se čuva u hladnjaku.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži