Gulaš s kobasicama i gljivama u bundevi
- Recept by coolinarika.com -Gulaš je jedno od omiljenih jela sa žlicom. Obogaćen kobasicama i gljivama čini kompletan obrok, a poslužen u „tanjuru“ od izdubljene bundeve, kulinarski doživljaj postavlja na novu razinu.
Priprema
Kranjske kobasice narežite na deblje ploške. Na zagrijanom ulju kratko popecite na kockice narezani špek i kobasice. Dodajte gljive, ovisi o vrsti krupnije narezane i uz miješanje zajedno popecite. Podlijte vinom, dodajte Passatu, vodu da prekrije sadržaj i pustite neka zavri. Kuhajte na laganoj vatri 10 minuta, a potom posolite, popaprite i pospite peršinom. Za pripremu zdjelice od bundeve, bundevu prerežite po pola, očistite od sjemenki i zapecite u pećnici oko 15 minuta na 200 °C pritom pazeći da previše ne omekša i izgubi oblik, čvrstinu potrebnu za zdjelicu. Gulaš poslužite u zdjelicama od bundeve.
Posluživanje: Prilikom posluživanja dodajte žlicu kiselog vrhnja.
Savjet: Koristite muškatnu bundevu Hokaido koja nema previše debele stijenke te je najčešće oblika zdjelice. Kako jedete gulaš pojest ćete i stijenke zdjelice.