Salata s quinoom

Za vrijeme ljetnih vrućina ili kada vam se baš ne kuha previše, evo jednostavnog i brzo gotovog obroka od quinoe, mladog luka i rajčica. Završni dojam upotpunit će zelena salata i punjene masline.

  • 30 min
  • Jednostavno
Salata s quinoom

Sastojci

  • 400 ml vode
  • 3 žlice nasjeckanog peršina
  • 3 mlada luka
  • 300 g rajčica
  • 160 g quinoe

Za salatni preljev

Za posluživanje

Priprema

  1. Quinou prelijte vodom i kad zavrije kuhajte na laganoj vatri 15 minuta, a zatim je ostavite da se ohladi.
  2. Dodajte joj nasjeckani peršin, mladi luk narezan na kolutiće i rajčice na kockice.
  3. Pomiješajte maslinovo ulje s protisnutim češnjakom, narezanim bosiljkom, limunovim sokom, soli i paprom.
  4. Prelijte preko quinoe i povrća, pa promiješajte.
  5. Listove zelene salate narežite na trakice.

Posluživanje: Salatu stavite u posudu ili tanjur za posluživanje i preko nje stavite salatu od quinoe. Po salati rasporedite masline narezane na ploške i poslužite.

Savjet: Quinou skuhajte ranije da se dobro ohladi, a možete dodati i drugo svježe salatno povrće.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja