Brzi rižoto
- Recept by coolinarika.com -Praktičnom umaku od gljiva pridružite korjenasto povrće, rižu, svježi sir, češnjak i mirisni prošek u obliku rižota. Naravno, na jednostavan i brz način.
Priprema
Skuhajte rižu, ali ne do kraja i ocijedite. Na ulju popecite poriluk narezan na kolutiće, naribanu mrkvu i peršinov korijen. Podlijte s oko 50 ml vode i kratko pirjajte. Dodajte preostalu vodu, sadržaj vrećice Krem juhe od šampinjona Podravka, pa pjenjačom miješajte dok ne zakipi. Kuhajte 5 minuta na laganoj vatri. Umiješajte prošek, nasjeckani češnjak i rižu. Sve dobro promiješajte i uz stalno miješanje kuhajte 2-3 minute.
Posluživanje: Tavu s rižotom maknite s vatre, umiješajte svježi sir, pospite nasjeckanim peršinom i poslužite.
Savjet: Za još kremastiji rižoto pred sam kraj kuhanja dodajte žličicu maslaca, malo parmezana, promiješajte te pustite da odstoji 2 minute.