Brudet sa srdelama
- Recept by coolinarika.com -Brudet od više vrsta riba obilato se zalijeva maslinovim uljem, vinom, peršinom i češnjakom, a služi se uz kuhanu palentu. Za kuhanja se ne smije miješati da se riba ne bi raspala. Probajte kako u brudetu pliva srdela.
Priprema
Nasjeckani luk kratko popecite na pola količine maslinova ulja. Dodajte žličicu Vegete, celer list i nastavite pirjati podlijevajući vodom oko 30 minuta. Nakon toga po luku rasporedite očišćenu ribu, dodajte preostalu Vegetu i maslinovo ulje, nasjeckani češnjak, peršin i vino. Dodajte još malo vode i pokriveno nastavite kuhati oko 10 minuta. Tijekom kuhanja posudu s ribom protresite. Potkraj kuhanja dodajte papar i jelo još posolite.
Posluživanje: Brudet poslužite uz kuhanu palentu.
Savjet: Brudet će biti ukusniji ako uz srdele upotrijebite i drugu sitnu ribu.