Brudet sa srdelama

Brudet od više vrsta riba obilato se zalijeva maslinovim uljem, vinom, peršinom i češnjakom, a služi se uz kuhanu palentu. Za kuhanja se ne smije miješati da se riba ne bi raspala. Probajte kako u brudetu pliva srdela.

  • 70 min
  • Srednje zahtjevno
Brudet sa srdelama

Sastojci

  • 100 ml maslinova ulja
  • 1 žlica Vegete
  • 1 žlica nasjeckanog celer lista
  • 1 kg srdela
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • 200 ml bijelog vina
  • Vegeta Maestro crni papar mljeveni
  • sol
  • 300 g luka

Priprema

  1. Nasjeckani luk kratko popecite na pola količine maslinova ulja. Dodajte žličicu Vegete, celer list i nastavite pirjati podlijevajući vodom oko 30 minuta.
  2. Nakon toga po luku rasporedite očišćenu ribu, dodajte preostalu Vegetu i maslinovo ulje, nasjeckani češnjak, peršin i vino. Dodajte još malo vode i pokriveno nastavite kuhati oko 10 minuta.
  3. Tijekom kuhanja posudu s ribom protresite. Potkraj kuhanja dodajte papar i jelo još posolite.

Posluživanje: Brudet poslužite uz kuhanu palentu.

Savjet: Brudet će biti ukusniji ako uz srdele upotrijebite i drugu sitnu ribu.

Gulaš

Inspirirani tradicijom