Sirnica

Sirnica, gibanica, pita sa sirom neka su od njenih imena, a postoji bezbroj inačica. Za vas smo pripremili sirnicu od mladog sira, raženog kruha, kiselog vrhnja, mlijeka i još pokoje namirnice.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Sirnica

Sastojci

Priprema

  1. Svježi sir dobro protisnite ili ga izradite vilicom. Dodajte jaja, šećer, vanilin šećer i brašno koje ste prije toga pomiješali s praškom za pecivo.
  2. Kruh narežite na kockice, prelijte mlijekom i ostavite stajati oko 15 minuta, a zatim sve zajedno dodajte mješavini sa sirom.
  3. Umiješajte još kiselo vrhnje i naribanu limunovu koricu.
  4. Ulje dobro zagrijte u plehu (vel. 20×35 cm), po plehu rasporedite pripremljenu smjesu i pecite u pećnici zagrijanoj na 210°C oko 40 minuta.

Posluživanje: Sirnicu ohladite, pospite šećerom u prahu i poslužite.

Savjet: Tijekom pečenja po potrebi sirnicu pokrijte aluminijskom folijom. Najbolje je upotrijebiti raženi kruh star jedan dan.

BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina