Gris knedle sa sirom

Gris okruglice ili knedle prava su asocijacija na bakinu kuhinju. Samostalno jelo ili slatki završetak obroka s preljevom od krušnih mrvica, šećera i cimeta vratit će nam poznate mirise i okuse djetinjstva.

  • 30 min
  • Jednostavno
Gris knedle sa sirom

Sastojci

Za posipavanje:

  • šećer u prahu

Priprema

  1. Mlijeko zagrijte do vrenja, dodajte maslac i sol.
  2. Uz neprekidno miješanje mlijeka, usipajte pšeničnu krupicu (gris) u jednom potezu i miješajte dok se ne zgusne.
  3. U ohlađeni kuhani gris umiješajte žumanjke i sir. Na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka.
  4. Smjesu oblikujte mokrim rukama u knedle (oko 14 komada) i stavite kuhati u kipuću malo posoljenu vodu te kuhajte 10 minuta.
  5. Na zagrijani maslac dodajte krušne mrvice, vanilin šećer i cimet.
  6. Kratko popecite i u njih uvaljajte kuhane vruće gris knedle.

Posluživanje: Poslužite posute šećerom u prahu.

Savjet: Ove gris knedle možete pripremiti i na slano posute sirom ribancem.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima