Raštika sa suhim mesom

Iako komercijalno često zanemarena, raštika je puna kalcija, kalija, betakarotena i drugih antioksidansa. Najbolja je nakon prvih mrazeva kada slatkogorkasti okus najviše i dolazi do izražaja.

  • 60 min
  • Jednostavno
Raštika sa suhim mesom

Sastojci

  • 500 g raštike (očišćene od zadebljalih dijelova)
  • 250 g suhih rebara
  • 1 žlica Vegete
  • Vegeta Maestro Crni papar mljeveni
  • sol
  • 400 g junetine
  • 3 češnja češnjaka
  • 250 g krumpira
  • 2 mrkve
  • 1 luk
  • 1 žlica ulja

Priprema

  1. Oprana rebra ili neko drugo suho meso skuhajte, a vodu od kuhanja sačuvajte.
  2. Očišćenu raštiku narežite na krupnije rezance, kratko je prokuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
  3. Mrkvu narežite na ploške, krumpir na kockice, luk sitno narežite, a češnjak nasjeckajte. Junetinu narežite na kockice.
  4. U dubljoj posudi zagrijte ulje, dodajte luk i junetinu pa zapecite uz miješanje.
  5. Dodajte mrkvu, pa i nju kratko zapecite. Kad se mrkva zapeče, ulijte vode toliko da prekrije sadržaj. Poklopite i pirjajte na laganoj vatri.
  6. Kada meso djelomično omekša, dodajte raštiku, češnjak, krumpir, crni papar, Vegetu i narezano kuhano suho meso.
  7. Dodajte vode preostale od kuhanja suhog mesa i nastavite kuhati dok povrće i meso ne omekšaju.

Posluživanje: Poslužite toplo.

Savjet: Na slanoću jela utječe slana voda u kojoj se kuhalo suho meso stoga budite oprezni u prethodnom soljenju jela.

ŠEĆERU BAJ-BAJ

Jedna slatka briga manje