Raštika sa suhim mesom

Iako komercijalno često zanemarena, raštika je puna kalcija, kalija, betakarotena i drugih antioksidansa. Najbolja je nakon prvih mrazeva kada slatkogorkasti okus najviše i dolazi do izražaja.

  • 80 min
  • Srednje zahtjevno
Raštika sa suhim mesom

Sastojci

Priprema

  1. Skuhajte oprana rebra ili neko drugo suho meso.
  2. Očišćenu raštiku narežite na krupnije rezance, kratko je prokuhajte u vodi i ocijedite.
  3. U posebnoj posudi ugrijte ulje pa stavite pirjati nasjeckani luk i junetinu narezanu na kocke.
  4. Zatim dodajte oguljene rajčice narezane na kockice i mrkvu narezanu na kolutiće pa sve zajedno pirjajte.
  5. Kada meso djelomično omekša, dodajte ocijeđenu raštiku, nasjeckani češnjak, krumpir narezan na kockice, sol, papar, narezanu kuhano suho meso i Vegetu.
  6. Za vrijeme kuhanja zalijevajte vodom u kojoj se kuhalo meso i sve zajedno kuhajte dok raštika ne omekša.

Posluživanje: Poslužite toplo.

Savjet: Raštiku po želji možete narezati i na tanje rezance.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži