Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh

Fritatta sa špinatom i kozjim sirom

Kozji sir odlično nadopunjuje fritattu sa špinatom, no ukoliko nije u kategorija vama omiljenih, onda svakako isprobajte ovaj recept s mozzarellom ili feta sirom.

  • 25 min
  • Jednostavno
Fritatta sa špinatom i kozjim sirom

Sastojci

  • 2 žlice maslinova ulja
  • 200 g svježeg baby špinata
  • 8 jaja
  • 1 i ½ žličica Vegete
  • 100 g svježeg kozjeg sira
  • 1 luk

Priprema

  1. U tavi prikladnoj za pećnicu zagrijte maslinovo ulje.
  2. Dodajte luk narezan na ploške i popecite ga da postane staklast. Zatim dodajte špinat, pa i njega kratko popecite da uvene.
  3. Jaja umutite s Vegetom, izlijte ih u tavu sa špinatom i maknite s vatre. Po površini izmrvite kozji sir.
  4. Tavu s jajima i špinatom stavite u pećnicu zagrijanu na 200°C.
  5. Pecite 10 minuta dok se jaja ne ispeku.

Posluživanje: Poslužite vruće.

Savjet: Umjesto kozjeg sira možete koristiti mozzarellu ili feta sir.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži