Cool lica grahorica

Superhrana koju dobro poznajete

Veganski burger od riže, batata i graha

Isprobajte veganski burger sa zapečenim pattyjem uz umak po želji, baby špinat, ljubičasti luk i cherry rajčicu te uživajte u savršenoj kombinaciji. Zahvaljujemo blogeru Vedranu Boškoviću na ustupljenom receptu.

  • 110 min
  • Srednje zahtjevno
Veganski burger od riže, batata i graha

Sastojci

Priprema

  1. Priprema ovog burgera je poprilično jednostavna iako zahtjeva nešto više vremena. Započnite tako da batate na nekoliko mjesta probodete vilicom, stavite ih u posudu za pečenje, prekrijete folijom te pečete na 200 °C 45-60 minuta tj. dok se unutrašnjost batata ne ispeče.
  2. Pečeni batat ogulite, stavite u posudu srednje veličine. Pomoću gnječalice za krumpir napravite pire od batata.
  3. Rižu dodajte u 300 ml vrele vode i kuhajte 12-15 min. Ohladite je i dodajte batatu skupa s ocijeđenim i ispranim grahom.
  4. Orahe sitno nasjeckajte i dodajte smjesi. Zatim dodajte začine, mljeveni crni papar, sol, kumin, Dimljenu slatku papriku, Chili i sve dobro promiješajte. Ako je smjesa previše mokra dodajte zobene pahuljice.
  5. Oblikujte 4 “patty-a”, stavite ih u posudu za pečenje prekrivenu papirom za pečenje. Nakapajte maslinovim uljem i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 30 minuta.
  6. Zatim ih oprezno preokrenite i pecite još 15 minuta.
  7. Pecivo prerežite na pola , a zatim lagano popecite.
  8. Umak stavite na donju polovicu peciva. Na umak stavite baby špinat, zatim pečeni patty, a na vrh sitno nasjeckani ljubičasti luk i tanko rezanu cherry rajčicu.
  9. Burger završite s drugom polovicom peciva na koju ste također namazali malo umaka.

Posluživanje: Poslužite odmah.

Savjet: Neka veličina “patty-a” bude veličine peciva za burger.

BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina