Tekuće rapsodije

Nema muke, a svako jelo ide “od ruke”

Juha s mesnim okruglicama

Juha s mesnim okruglicama s pravom je jedan od sinonima za comfort food. Okrepljujuća i obogaćena grahom i keljom, a poslužena uz hrskavi kruh ova juhica ima velike šanse postati čest gost vašeg stola. Izbor povrća lako možete prilagoditi svom ukusu.

  • 90 min
  • Jednostavno
Juha s mesnim okruglicama

Sastojci

Za okruglice:

Priprema

  1. U veliku posudu stavite mljevenu junetinu, malo soli, mljeveni crni papar, usitnjeni češnjak, Vegetu Natur Mediteran, parmezan, razmućeno jaje, mlijeko i krušne mrvice. Pomiješajte sastojke da se dobro sjedine pa od smjese oblikujte mesne okruglice veličine zalogaja.
  2. U velikoj posudi zagrijte maslac i ulje, dodajte sitno narezani luk, mrkvu i celer narezane na kockice. Promiješajte i popecite povrće 3 ‒ 4 minute.
  3. Zatim dodajte Vegetu Natur Mediteran, usitnjeni češnjak, kratko popecite da zamiriše, ulijte goveđi temeljac i promiješajte da se svi sastojci prožmu. Pustite da zavri pa počnite dodavati mesne okruglice u vruću juhu.
  4. Dodajte bijeli grah i kuhajte, napola poklopljeno, oko 45 minuta, uz povremeno miješanje.
  5. Ugasite vatru i dodajte sitno narezan kelj i limunov sok te lagano promiješajte da se sjedine sastojci. Ostavite juhu da odstoji 5 ‒ 10 minuta.

Posluživanje: Juhu s mesnim okruglicama obilato pospite naribanim parmezanom i poslužite s kriškama hrskavog kruha.

Savjet: Umjesto kelja možete koristiti baby špinat, a umjesto graha Podravka Slanutak konzervirani.

ADIO ADITIVI!

Poznata jela bez nepoznatih sastojaka