Juha s mesnim okruglicama
- Recept by coolinarika.com -Juha s mesnim okruglicama s pravom je jedan od sinonima za comfort food. Okrepljujuća i obogaćena grahom i keljom, a poslužena uz hrskavi kruh ova juhica ima velike šanse postati čest gost vašeg stola. Izbor povrća lako možete prilagoditi svom ukusu.
![Juha s mesnim okruglicama](https://podravkaiovariations.azureedge.net/e541f7c4-086f-11ee-bc16-8e047ae201e1/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
U veliku posudu stavite mljevenu junetinu, malo soli, mljeveni crni papar, usitnjeni češnjak, Vegetu Natur Mediteran, parmezan, razmućeno jaje, mlijeko i krušne mrvice. Pomiješajte sastojke da se dobro sjedine pa od smjese oblikujte mesne okruglice veličine zalogaja. U velikoj posudi zagrijte maslac i ulje, dodajte sitno narezani luk, mrkvu i celer narezane na kockice. Promiješajte i popecite povrće 3 ‒ 4 minute. Zatim dodajte Vegetu Natur Mediteran, usitnjeni češnjak, kratko popecite da zamiriše, ulijte goveđi temeljac i promiješajte da se svi sastojci prožmu. Pustite da zavri pa počnite dodavati mesne okruglice u vruću juhu. Dodajte bijeli grah i kuhajte, napola poklopljeno, oko 45 minuta, uz povremeno miješanje. Ugasite vatru i dodajte sitno narezan kelj i limunov sok te lagano promiješajte da se sjedine sastojci. Ostavite juhu da odstoji 5 ‒ 10 minuta.
Posluživanje: Juhu s mesnim okruglicama obilato pospite naribanim parmezanom i poslužite s kriškama hrskavog kruha.
Savjet: Umjesto kelja možete koristiti baby špinat, a umjesto graha Podravka Slanutak konzervirani.