Punjeni slatki krumpir na meksički

Podravkinih 75 godina obilježavamo i na Coolinarici, a kulinarska preporuka kojoj vjerujemo dolazi upravo od Ivone Periša iz Coolinarika tima.

  • 75 min
  • Jednostavno
Punjeni slatki krumpir na meksički

Sastojci

Za guacamole:

  • 1 zreli avokado
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žlica maslinova ulja
  • Vegeta Maestro morska sol
  • 1 - 2 žlice ocijeđenog limunova soka

Priprema

  1. Batat dobro operite, obrišite i stavite na lim za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C oko 40 minuta.
  2. Pečeni batat izvadite i pustite da se ohladi. Zatim ga prerežite po dužini i izdubite sredinu da dobijete lađice prikladne za punjenje.
  3. Na zagrijano ulje stavite sitno narezani luk, kratko popecite da postane staklast, pa dodajte protisnuti češnjak i papriku narezanu na kockice. Još kratko popecite, dodajte pulpi batata (izdubljeni dio).
  4. Promiješajte, dodajte ocijeđeni crni grah, kukuruz šećerac, pasiranu rajčicu, Vegetu BIO, malo mljevenog crnog papra, malo chilia, posolite i izmiješajte. Dobivenom smjesom nadjenite batat, a površinu pospite naribanim sirom.
  5. Stavite u pećnicu i pecite oko 10 minuta da se sir otopi.
  6. Uz punjeni slatki krumpir poslužite i umak od avokada (guacamole).Za guacamole zdrobite očišćen avokado, dodajte protisnuti češnjak, maslinovo ulje, sol, limunov sok i izmiješajte.

Posluživanje: Poslužite toplo.

Savjet: Umjesto crnog graha možete koristiti konzervirani Podravka crveni ili smeđi grah.

Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...