Teksaški chili
- Recept by coolinarika.com -Krepki teksaški čili savršen je izbor dok se zaželite jela na žlicu. Ljutkastu notu ovog comfort food jela postići ćete dodatkom mješavine Fant za chili con carne. Otkriti ćemo vam i mali trik, meso junetine narezano na fine komadiće ubrzat će pripremu jela.
Priprema
Meso narežite na kockice. Na zagrijano ulje stavite meso i popecite, uz miješanje, da dobije rumenu boju. Dodajte papriku narezanu na kockice, podlijte s malo vode i pirjajte dok meso ne omekša. Ulijte 500 ml mlake vode i sadržaj vrećice Fanta te izmiješajte. Dodajte ocijeđeni crveni grah i pirjajte još 10 minuta, uz povremeno miješanje. Jelo pospite narezanim korijandrom i narezanom papričicom.
Posluživanje: Poslužite toplo s kuhanom rižom ili kukuruznim kruhom.
Savjet: Što je meso narezano na manje kockice, to će se brže ispeći.