Teksaški chili

Krepki teksaški čili savršen je izbor dok se zaželite jela na žlicu. Ljutkastu notu ovog comfort food jela postići ćete dodatkom mješavine Fant za chili con carne. Otkriti ćemo vam i mali trik, meso junetine narezano na fine komadiće ubrzat će pripremu jela.

  • 60 min
  • Jednostavno
Teksaški chili

Sastojci

Priprema

  1. Meso narežite na kockice.
  2. Na zagrijano ulje stavite meso i popecite, uz miješanje, da dobije rumenu boju. Dodajte papriku narezanu na kockice, podlijte s malo vode i pirjajte dok meso ne omekša.
  3. Ulijte 500 ml mlake vode i sadržaj vrećice Fanta te izmiješajte. Dodajte ocijeđeni crveni grah i pirjajte još 10 minuta, uz povremeno miješanje.
  4. Jelo pospite narezanim korijandrom i narezanom papričicom.

Posluživanje: Poslužite toplo s kuhanom rižom ili kukuruznim kruhom.

Savjet: Što je meso narezano na manje kockice, to će se brže ispeći.

ŠEĆERU BAJ-BAJ

Jedna slatka briga manje