Ćufte u umaku od rajčice

Kao djeca smo ih obožavali, a naše drage mame i bake marljivo su ih kuhale za nas. Ako ih dosad niste sami radili, probajte s Fantom za ćufte. Priprema je jednostavna, a uspjeh zagarantiran.

  • 30 min
  • Jednostavno
Ćufte u umaku od rajčice

Sastojci

Umak od rajčice:

Priprema

  1. Sadržaj vrećice Fanta promiješajte s vodom i ostavite stajati nekoliko minuta.
  2. Mljevenom mesu dodajte pripremljeni Fant te dobro promiješajte i oblikujte ćufte.
  3. Za umak, luk sitno nasjeckajte (ili usitnite u el. sjeckalici) i stavite na zagrijano ulje.
  4. Popržite do zlatne boje i dodajte sjeckanu rajčicu, Passatu, vino i pirjajte na laganoj vatri (5-10 minuta). Zatim dodajte bosiljak, sol, šećer i papar.
  5. Kad dobijete umak željene gustoće u umak dodajte ćufte, poklopite i pirjajte na laganoj vatri 20 minuta.

Posluživanje: Poslužite ćuftu u umaku sa kuhanom tjesteninom, kuhanom rižom ili pire krumpirom.

Savjet: Kod pripreme umaka dolijte vode koliko je potrebno da dobijete umak željene gustoće.

Začini inspiracije

Monozačini