Zapečeni grah

Želite li malo promjene, umjesto grah variva ili salate, predlažemo vam grah iz pećnice. Dodatak popečene pancete ili suhog mesa i Fant mješavine za grah i varivo podarit će jelu ugodnu aromu.

  • 40 min
  • Jednostavno
Zapečeni grah

Priprema

  1. Na ulju kratko popecite narezani špek. Dodajte svježu papriku narezanu na kockice i pržite na laganoj vatri oko 5 minuta.
  2. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml vode i ostavite stajati nekoliko minuta.
  3. Povrću dodajte ocijeđeni grah, ljute papričice i podlijte s 300 ml vode.
  4. Umiješajte pripremljeni Fant i pustite da zakuha uz miješanje. Dodajte passatu te kratko prokuhajte.
  5. Grah stavite u vatrostalnu posudu i zapecite u pećnici zagrijanoj na 210 °C 20-25 minuta.

Posluživanje: Zapečeni grah poslužite uz zelenu salatu.

Savjet: Ako koristite sirovi grah, potrebno ga je prije kuhanja namakati, a dodate li mu žlicicu sode bikarbone, skratiti ćete vrijeme kuhanja.

Kruh

Kruh naš svagdašnji