Zapečeni grah
- Recept by coolinarika.com -Želite li malo promjene, umjesto grah variva ili salate, predlažemo vam grah iz pećnice. Dodatak popečene pancete ili suhog mesa i Fant mješavine za grah i varivo podarit će jelu ugodnu aromu.

Priprema
Na ulju kratko popecite narezani špek. Dodajte svježu papriku narezanu na kockice i pržite na laganoj vatri oko 5 minuta. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml vode i ostavite stajati nekoliko minuta. Povrću dodajte ocijeđeni grah, ljute papričice i podlijte s 300 ml vode. Umiješajte pripremljeni Fant i pustite da zakuha uz miješanje. Dodajte passatu te kratko prokuhajte.Grah stavite u vatrostalnu posudu i zapecite u pećnici zagrijanoj na 210 °C 20-25 minuta.
Posluživanje: Zapečeni grah poslužite uz zelenu salatu.
Savjet: Ako koristite sirovi grah, potrebno ga je prije kuhanja namakati, a dodate li mu žlicicu sode bikarbone, skratiti ćete vrijeme kuhanja.