Jer riža nije samo rižoto

Proširi svoj kulinarski horizont

Slatke palačinke s rižom

Iako rižu obično vežemo uz rižoto, sarmu, punjenu papriku, rižu na mlijeku ili popečke, od sada znamo i za slatke palačinke s rižom.Zahvaljujemo blogerici Sanji Mijac na ustupljenom receptu.

  • 20 min
  • Jednostavno
Slatke palačinke s rižom

Priprema

  1. Sve sastojke stavite u posudu i dobro izmiješajte pjenjačom da dobijete jednoličnu smjesu.
  2. Tavu za palačinke zagrijte i kapnite nekoliko kapi ulja. Pripremljenu smjesu ulijte u tavu kako bi palačinke bile promjera oko 8 cm.
  3. Pecite na srednjoj vatri najprije s jedne, a potom i s druge strane. Možda ćete za svaku turu trebati dodati po malo ulja.

Posluživanje: Poslužite po želji. 

Savjet: Ako koristite tavu promjera 20-24 cm, istovremeno ćete moći peći 3-4 palačinke.

Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh