Prženi patlidžani glazirani BBQ umakom

Ako ste raspoloženi za jedno jelo s patlidžanima, neka to bude prava gozba od prženih patlidžana glaziranih BBQ umakom s medom, što je ujedno i dokaz da BBQ umaci nisu stvoreni samo za meso. Zahvaljujemo Sandri Rončević na ustupljenom receptu.

  • 45 min
  • Jednostavno
Prženi patlidžani glazirani BBQ  umakom

Sastojci

Za umak:

  • 3 žlice Podravka BBQ umaka s medom
  • 2 žlice umaka od soje
  • 1 žlica sezamova ulja
  • 1 žlica sitno naribanog đumbira
  • ½ žličice čili paste ili čili pahuljica
  • 1 žlica rižina octa (može i jabučni)
  • 75 ml vode

Za posluživanje:

Priprema

  1. Patlidžan narežite na tri dijela, a potom svaki dio narežite na deblje prutiće.
  2. Na zagrijanu tavu ulijte maslinovo ulje, dodajte patlidžane i pržite ih oko 10 minuta do zlatne boje.
  3. Posolite, dodajte protisnuti češnjak, pržite još minutu, a zatim temperaturu smanjite na minimalnu ili potpuno ugasite.
  4. Za umak, đumbir ogulite i naribajte na sitno. U zdjelici izmiješajte tri pune žlice BBQ umaka s medom, žlicu umaka od soje, žlicu sezamovog ulja, naribani đumbir, čili pastu i rižin ocat. Dodajte 75 ml vode i još jednom izmiješajte.
  5. Ponovno upalite ili pojačajte vatru, zagrijte patlidžane, dodajte pripremljeni umak i kuhajte 6-7 minuta dok se umak lagano ne reducira.

Posluživanje: Pospite nasjeckanim mladim lukom i poslužite uz kuhani kus kusom.

Savjet: Ako niste ljubitelj kus kusa, odličan prilog bit će Zlato polje basmati riža.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma