Cool lica grahorica

Superhrana koju dobro poznajete

Varivo od poriluka i slanutka

Ukoliko želite pripremiti slanutak kao varivo, svakako iskušajte ovu kombinaciju s porilukom i korjenastim povrćem i uživajte u šarolikom povrtnom bogatstvu.

  • 35 min
  • Jednostavno
Varivo od poriluka i slanutka

Sastojci

Priprema

  1. Poriluk prerežite po dužini i isperite, a zatim sitno narežite. Mrkvu narežite na kockice.
  2. Na zagrijano ulje stavite poriluk i kratko popecite. Dodajte narezanu mrkvu te popecite.
  3. Ulijte 800 ml mlake vode i sadržaj vrećice Fanta. Zagrijte do vrenja, dodajte ocijeđeni slanutak, leću i kuhajte dok povrće ne omekša (oko 15 minuta).

Posluživanje: Varivo poslužite toplo, posuto vlascem.

Savjet: Varivo je bogatije ako ima više različitog povrća, a te naziv „ćčušpajz“ upravo to govori , jelo od povrća kojeg imate.

BILJE ZA OBILJE

Više okusa bez pokusa