Vegeta

Bogatstvo okusa u jednoj žlici

Mediteranska salata od piletine

Budući da je piletina među najzastupljenijim vrstama mesa, niti ne čudi veliki broj ideja za recepte s ovom namirnicom. Mediteranska salata od piletine može dobiti sasvim drugačiju dimenziju ukoliko je pripremite s kus-kusom ili bulgurom, a u vegetarijanskoj izvedbi piletinu zamijenite slatnukom. 

  • 45 min
  • Jednostavno
Mediteranska salata od piletine

Sastojci

Umak od jogurta:

Priprema

  1. Piletinu stavite u posudu za pečenje, pospite origanom, Vegetom i svježe mljevenim crnim paprom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 15 do 20 minuta.
  2. Pečenu piletinu narežite na kocke i pustite da se ohladi.
  3. Za umak jogurtu dodajte kiselo vrhnje, limunov sok, kopar, protisnuti češnjak i ocat.
  4. Tjesteninu stavite u vrelu posoljenu vodu i skuhajte, ocijediti i ohladite.
  5. Narežite rajčicu, krastavac i luk, a mrkvu naribajte. Brokulu blanširajte nekoliko minuta u vreloj vodi i ohladite pod mlazom hladne vode.
  6. Tjesteninu prelijte umakom od jogurta, umiješajte piletinu i pripremljeno povrće.
  7. Nutri kutak: Ovaj je obrok bogat selenom koji najviše nalazimo u piletini. Selen jača naš imunitet i osigurava normalan rast i razvoj. Nalazi se i u ribi i morskim plodovima, jajima, cjelovitim žitaricama, češnjaku, brokuli i špinatu.1 SERVIRANJE = 250 g

Posluživanje: Poslužite toplo.

Savjet: Umjesto klasične tjestenine može se koristiti kus-kus ili bulgur, a za bezmesnu verziju piletinu zamijeniti slanutkom. Da biste od ovog jela načinili cjelovit obrok, možete ga servirati s kriškom crnog ili polubijelog kruha i komadom sezonskog voća.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži